Αγροφύλακας, φορώντας τη δανεισμένη από το στρατό μπλε
στολή και επιβαίνων στο υπηρεσιακό όχημα (mountain bike) εκτελεί υπηρεσία: μεταφορά αιγοπροβάτου από τη στάνη στη βοσκή. Ως γνωστόν, κάθε στάνη δικαιούται πλέον έναν αγροφύλακα. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αιγοπροβάτων να καταθέσουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Αγροφυλακής για να εξασφαλίσουν τις σχετικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:
- ασφαλή μεταφορά αιγών και εριφίων από τη στάνη στο βοσκότοπο και πίσω μέσω ποδηλάτου ανώμαλου δρόμου. Ο ιδιοκτήτης του ζωντανού επιβαρύνεται με την αγορά κράνους για το ζωντανό
- κούρεμα περμανάντ προβάτων το καλοκαίρι
- μουσικό πρόγραμμα βοσκής (μόνο πνευστά, και δη φλογέρες) και
- άρμεγμα και πήξη τυριού
Για επιπλέον υπηρεσίες, οι ενδιαφέρομενοι θα πρέπει να γραφτούνε συνδρομητές στο νέο πρόγραμμα της Agraphone. Πληροφορίες στις τοπικές στέρνες.
***
Update: Έχω αυτή την παραξενιά: πιστεύω ότι προβλήματα δημιουργούνται όταν δεν είμαστε ακριβείς και συνεπείς στην ορολογία που χρησιμοποιούμε. Σημαίνει ότι δεν είμαστε ξεκάθαροι για την έννοια, τη σημασία, τους ρόλους κλπ του όρου. Διαβάζοντας για την Αγροφυλακή (όσο διαβάζω, τόσο διαπιστώνω την προχειρότητα του θέματος), έχω συναντήσει τουλάχιστον τρεις όρους:
- Ελληνική Αγροφυλακή (στο
σήμα της και στο
νομοσχέδιο)
- Αστυνομία Περιβάλλοντος (στο
website)
- Αστυνομία της Οικολογίας (
Βύρων Πολύδωρας)
Τι από όλα αυτά ισχύει;
Επίσης, διάβασα το εξής στο
in.gr"Στην πρώτη φάση οι αγροφύλακες θα εργαστούν με στοιχειώδη εκπαίδευση, υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας, για να συμπληρώσει ότι η κανονική
εκπαίδευση των τριών εβδομάδων θα γίνει μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου".
Όμως, στο νομοσχέδιο διαβάζω ότι θα συσταθεί "
Αγρονομική Ακαδημία" (άρθρο 33):
"1. Συνιστάται Αγρονομική Ακαδημία, στην οποία εκπαιδεύεται, μετεκπαιδεύεται και επιμορφώνεται το αγρονομικό προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής".
...Εεεεε, sorry, θα ιδρυθεί "Αγρονομική Ακαδημία" για τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης...;;;!!!