museologist: Lake District

Τρίτη, Αυγούστου 14, 2007

Lake District

Όπως υποσχέθηκα, μερικές φωτογραφίες από τη Lake District (δείτε και εδώ). Η Lake District είναι, όπως λέει και η φράση, περιοχή λιμνών, στο Βορειοδυτικό άκρο της Αγγλίας, στην περιφέρεια της Cumbria. Για πολλούς Άγγλους, αυτή η περιοχή είναι η πιο όμορφη της Αγγλίας...και μάλλον δεν έχουν άδικο. Είναι η πρώτη φορά που ήρθαμε στη Lake District και ερωτευτήκαμε το τοπίο με τις λίμνες, τα δάση και τα βουνά/λόφους.


Κλικ για το χάρτη στο Google Maps


Αυτή μας η επίσκεψη ήταν αναγνωριστική και αρκετά τουριστική. Η επόμενη θα είναι εξερευνητική...Λοιπόν, πήγαμε στη λίμνη Windermere, τη μεγαλύτερη της Lake District. Φτάσαμε με το τρένο στο Windermere Train Station (Σάββατο πρωί, γεμάτο με οικογένειες προς το εξοχικό τους, ζευγάρια για διήμερο και μοναχικούς περιπατητές). Από το σταθμό, 25 λεπτά περπάτημα μέχρι το Bowness-on-Windermere, που είναι δίπλα στη λίμνη.


Στο δρόμο από το Windermere στο Bowness-on-Windermere




βλέπε παραπάνω λεζάντα

Εκεί είχαμε νοικιάσει ένα δωμάτιο σε Guesthouse (όχι δεν είναι αυτό στη φωτογραφία), 5 λεπτά από την προβλήτα του Bowness. Νομίζω ότι το Bowness είναι καλύτερο μέρος από το Windermere για να μείνει κανείς. Το Windermere έχει τα μαγαζιά και τα πολυτελή ξενοδοχεία, το Bowness έχει τη λίμνη στα πόδια του. Από το Bowness μπορεί κανείς να πάρει καραβάκι ή να νοικιάσει βάρκες για το γύρο της λίμνης.



Bowness-on-Windermere. Τις βάρκες τις νοικιάζεις για μισή ή μια μέρα (είναι με κουπί...Για τους τεμπέληδες έχει μικρά μηχανοκίνητα)



Στη λίμνη Windermere παρκάρουν και κυκλοφορούν πολλά ιστιοφόρα και σκάφη.



Γλάροι και άλλα πετεινά του ουρανού (ο κύριος αριστερά μου θυμίζει τη διαφήμιση με τον πελεκάνο..."Για καθαρές θάλασσες, όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά").

Βγάλαμε εισιτήριο με το οποίο μπορείς να κάνεις όσες διαδρομές θέλεις (έχει 4 ή 5) και διαρκεί 24 ώρες (14 λίρες για όσους ενδιαφέρονται). Με το καραβάκι πήγαμε αρχικά στο Ambleside, στο βόρειο τμήμα της λίμνης. Φτάσαμε στο λιμανάκι του Waterhead και από κει με ένα μικρό λεωφορείο στο Ambleside, το χωριό της περιοχής.

Το λεωφορειάκι από την προβλήτα του Waterhead στο Ambleside.
Από το Ambleside, βγάλαμε το Walker Lake District Lap Map και κάναμε μια από τις διαδρομές στο δάσος του Ambleside προς ένα μικρό καταρράκτη που προτείνει. Το τοπίο υπέροχο. Την επόμενη φορά, πρέπει να θυμηθώ να πάρω αδιάβροχο, γιατί η βροχή μας μούσκεψε για τα καλά (που πας ρε Καραμήτρο)...όπως λένε και οι ντόπιοι, εδώ δεν βρέχει, ρίχνει καρέκλες...

Ambleside, στο δρόμο για να βρούμε το μικρό καταρράκτη




Το δάσος στο Ambleside




Ένα καταπληκτικό σπίτι μέσα στο πράσινο και δίπλα κυριολεκτικά στον καταρράκτη.



Ambleside, κάτι από Lord of the Rings.



Ο καταρράκτης στο Ambleside


Επιστροφή στο χωριό, με τα πόδια στο λιμάνι του Waterhead και από κει το καραβάκι για Bowness. Την επόμενη μέρα πλεύσαμε προς το νότιο μέρος της λίμνης, το Lakeside. Νομίζω ότι η νότια λίμνη είναι πιο όμορφη από τη βόρεια. Ίσως να μου φάνηκε, γιατί η διαδρομή είναι πιο μεγάλη. Φτάσαμε στο Lakeside, όπου επισκεφτήκαμε το acquarium με ψάρια και έντομα που ζούνε στη λίμνη. Το οποίο ήταν και το μόνο που προλάβαμε να κάνουμε, καθώς έπρεπε να επιστρέψουμε νωρίς την Κυριακή.


Από το ενυδρείο στο Lakeside
Την επόμενη φορά μάλλον θα νοικιάσουμε και mountain bike και θα κάνουμε διαδρομές που προτείνουν για ποδήλατα. Αυτό που είχαμε προγραμματίσει και δεν προλάβαμε να κάνουμε είναι να πάμε προς τους λόφους και συγκεκριμένα στο Hill Top, το σπίτι της Beatrix Potter (είδατε την ταινία;) και φυσικά του Peter Rabbit, χαρακτήρα στα βιβλία της. Next time...
***
Δεν θέλω κακίες για την ποιότητα των φωτογραφιών, τις πήρα με το κινητό.
Αν δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες, κάντε κλικ στο http://www.museologist.blogspot.com/ (δηλαδή προσθέτοντας τα www).

1 Comments:

At Κυριακή, Αυγούστου 19, 2007 3:39:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Όχι μόνο κακίες δεν θα απήυθυνα για τις φωτογραφίες, αλλά ακριβώς το αντίθετο!
Ιδίως οι τρεις στη λίμνη και εκείνη στο aquarium είναι εκπληκτικές!

Οπαδοί του οικολογικού τουρισμού βλέπω... Καλή ιδέα αυτή με τα mountain bikes. Εύχομαι πάντα τέτοια όμορφα σαββατοκύριακα!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home