museologist: Αγροφύλακας εν υπηρεσία - Update

Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007

Αγροφύλακας εν υπηρεσία - Update







Αγροφύλακας, φορώντας τη δανεισμένη από το στρατό μπλε στολή και επιβαίνων στο υπηρεσιακό όχημα (mountain bike) εκτελεί υπηρεσία: μεταφορά αιγοπροβάτου από τη στάνη στη βοσκή. Ως γνωστόν, κάθε στάνη δικαιούται πλέον έναν αγροφύλακα. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αιγοπροβάτων να καταθέσουν σχετική αίτηση στα γραφεία της Αγροφυλακής για να εξασφαλίσουν τις σχετικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν:
- ασφαλή μεταφορά αιγών και εριφίων από τη στάνη στο βοσκότοπο και πίσω μέσω ποδηλάτου ανώμαλου δρόμου. Ο ιδιοκτήτης του ζωντανού επιβαρύνεται με την αγορά κράνους για το ζωντανό
- κούρεμα περμανάντ προβάτων το καλοκαίρι
- μουσικό πρόγραμμα βοσκής (μόνο πνευστά, και δη φλογέρες) και
- άρμεγμα και πήξη τυριού

Για επιπλέον υπηρεσίες, οι ενδιαφέρομενοι θα πρέπει να γραφτούνε συνδρομητές στο νέο πρόγραμμα της Agraphone. Πληροφορίες στις τοπικές στέρνες.

***
Update: Έχω αυτή την παραξενιά: πιστεύω ότι προβλήματα δημιουργούνται όταν δεν είμαστε ακριβείς και συνεπείς στην ορολογία που χρησιμοποιούμε. Σημαίνει ότι δεν είμαστε ξεκάθαροι για την έννοια, τη σημασία, τους ρόλους κλπ του όρου. Διαβάζοντας για την Αγροφυλακή (όσο διαβάζω, τόσο διαπιστώνω την προχειρότητα του θέματος), έχω συναντήσει τουλάχιστον τρεις όρους:
- Ελληνική Αγροφυλακή (στο σήμα της και στο νομοσχέδιο)
- Αστυνομία Περιβάλλοντος (στο website)
- Αστυνομία της Οικολογίας (Βύρων Πολύδωρας)

Τι από όλα αυτά ισχύει;

Επίσης, διάβασα το εξής στο in.gr
"Στην πρώτη φάση οι αγροφύλακες θα εργαστούν με στοιχειώδη εκπαίδευση, υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας, για να συμπληρώσει ότι η κανονική εκπαίδευση των τριών εβδομάδων θα γίνει μετά το τέλος της αντιπυρικής περιόδου".

Όμως, στο νομοσχέδιο διαβάζω ότι θα συσταθεί "Αγρονομική Ακαδημία" (άρθρο 33):
"1. Συνιστάται Αγρονομική Ακαδημία, στην οποία εκπαιδεύεται, μετεκπαιδεύεται και επιμορφώνεται το αγρονομικό προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής".

...Εεεεε, sorry, θα ιδρυθεί "Αγρονομική Ακαδημία" για τρεις εβδομάδες εκπαίδευσης...;;;!!!

7 Comments:

At Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007 8:56:00 μ.μ., Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Τόσο βιαστικά το έκαναν αυτό που ούτε καν στολή δεν είχαν να τους δώσουν. Πλησιάζουν εκλογές και τρέχουν και δε φτάνουν.

 
At Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007 1:03:00 μ.μ., Blogger in antis said...

Μην απορείς… Και «Η Μεγάλη των Αγροφυλάκων Σχολή» να ονομάσουν τη Βυρώνεια Ακαδημία λίγο νόημα θα έχει. Γιατί – πέρα του χαβαλέ μεταξύ μας – ακόμη μια φορά γίνεται συζήτηση σε παράλογη βάση. Τελευταίο (;) χτύπημα που άκουσα χθες: Οι αγροφύλακες θα γυρνάνε στα κακοτράχαλα χωράφια με το ιδιωτικό Ι.Χ. τους, γιατί δεν έχουν προμηθευτεί jeep για τη νέα υπηρεσία…

Χαιρετισμούς

ΥΓ: Ελπίζω παρόλα αυτά οι νέοι «Ρομπέν των Αγρών» να εργάζονται με το χαμόγελο του συμπαθούς κυρίου της φωτογραφίας.

 
At Σάββατο, Αυγούστου 04, 2007 7:17:00 μ.μ., Blogger veronika said...

Εγώ πιστεύω το εξής σχετικά με τις φωτιές...αφου είμαστε υπερσύγχρονη χώρα...λέμε τώρα..οι φωτιές θα μπορούσαν να εντοπίζονται με δορυφόρο και να καταγράφονται οι εικόνες σε όλη τη χώρα. Έτσι, αυτόματα η πυροσβεστική θα ενημερωνόταν για την ακριβή τοποθεσία των φωτιών και έγκαιρα!

Αν προγραμμάτιζαν έναν υπολογιστή να στέλνει σήμα στους πυροσβεστικούς σταθμούς μόλις παρατηρόταν μια φωτιά(δεν ξέρω τώρα πως θα το έκαναν αυτό, θα έβαζαν τον υπολογιστή να αναγνωρίζει τη φωτιά με κάποιο τρόπο, πάντως τρόπος υπάρχει) θα γινόταν εγκαίρως η κατάσβεση.
Άσε που έτσι, θα μπορούσαν να εντοπίσουν αν ήταν εμπρησμός και ποιός έβαλε τη φωτιά.
Τι στο καλό... γιατί έχουμε τους δορυφόρους? Μόνο για τους πυραύλους? Ή διακοσμητικούς? Αν είναι έτσι,μας φτάνει και η Σελήνη που τη βλέπουμε και το βράδυ...

Βέβαια, θέλει και ανθρώπους και οχήματα να τις κατασβήσουν....(αυτό δε θα το σχολιάσω...κουράστηκα με την ανεπάρκεια που βλέπω παντού πλεόν..)
Καλά μπάνια!

 
At Κυριακή, Αυγούστου 05, 2007 1:39:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

Πολύ καλή ιδέα Veronika! Ελπίζω μόνο το σύστημα να λειτουργεί καλύτερα από τα GPS των αυτοκινήτων μας (προχθές γελάσαμε μέχρι δακρύων με ένα φίλο ακολουθώντας τις οδηγίες του GPS για το σπίτι του... "εμείς γι' αλλού κινήσαμε γι' αλλού, κι αλλού η φωνήηηηη (ζωή) μας πάαααει")

Προς το παρόν βέβαια, οι δορυφόροι είναι μόνο για να παρακολουθούν εμάς! Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτή την τυχαία συνωμοσία: όλες οι τεχνολογίες είναι επαρκείς για τις αρνητικές εφαρμογές, δεν φτάνουν όμως για τις θετικές. Πώς αλλιώς εξηγείται η επέλαση της γραφειοκρατείας σε έναν κόσμο με πλήρη πρόσβαση παντού μέσω των υπολογιστών;

 
At Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007 4:46:00 μ.μ., Blogger Rhinos said...

αγαπητέ museologist και λοιποί.... πιστευω οτι μια βόλτα στη ιστοσελίδα της νέας αγροφυλακής καθώς και η ανάγνωση του βιογραφικού του αρχηγού της είναι ικάνα να μας πείσουν ότι αυτη η υπηρεσία γενήθηκε για να ..αποτύχει!! αν λοιπών το Format της ιστοσελίδας σου δεν το έχεις δει μια δευτερη φορά για να δείς...τυχών λάθη και παραλήψεις...αν δεν εχεις συνειδητοποιήση τη διαφορά του γράματος "ψ" απο το "φ"... φαντάζομαι πιο δύσκολά θα αντιμετωπίσεις θέματα περιορισμού της διάβρρωσης!!!! η της ρύπανσης των υπογείων νερών!!! βέβαια ο αρχηγός της εν λόγω αστυνομίας έχει παιράσει σχολή ανορθόδοξου πολέμου και σίγουρα οι γνωσεις του μπορούν να βοηθήσουν...

και οπως χαρακτηριστηκά ρώτησε ενας φίλος: και πως θα φωνάζουμε τους αγροφύλακες? οικολό-μπατσοι ??

καλή συνέχεια...

 
At Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007 7:43:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Καλησπέρα σε όλους. Το θέμα της Αγροφυλακής μου ξύπνησε οικολογικά συναισθήματα και την έκανα για Lake District το Σαββατοκύριακο. Απίστευτα τοπία. Θα ανεβάσω φωτογραφίες.

 
At Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007 8:27:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

@levagel:
informer, is that you?

@museologist:
πεθαίνω! Τί μου θύμισες... Πες μου ότι πήγατε και Rynose Pass! (θεέ μου, πώς περνάν τα χρόνια)

Περιμένουμε φωτό και βέβαια ενημέρωση για την Αγρoφυλακή του Windermere...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home