museologist: Νυν υπέρ πάντων masturbation...

Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007

Νυν υπέρ πάντων masturbation...

Πυρομανείς, Εμπρηστές, Οικοπεδοφάγοι, Εργολάβοι, Υπεργολάβοι, Νεκροθάφτες, Ιδιοκτήτες Φυτωρίων, Τούρκοι, Εβραίοι, Υπερβόρειοι, Κατάσκοποι, Υπερκατάσκοποι, 17 Νοέμβρη, 18 Δεκέμβρη, Πολιτικοί, Παραπολιτικοί, Εξωγήινοι, Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Αφγανοί, Τρομοκράτες, Καλικάντζαροι, Στρουμφ και ο Μπάμπης ο γείτονας που θέλω να τον ξεφορτωθώ γιατί κάνει φασαρία τα μεσημέρια: νομίζω ότι δεν ξέχασα κανένα. Είναι όλοι όσοι βάζουν τις φωτιές στην Ελλάδα. Το ξέρουν και οι πέτρες.

Διότι, ως γνωστόν, οι Έλληνες είμαστε ευσυνείδητοι, τίμιοι, οικολόγοι, κάνουμε ανακύκλωση, κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, δεν βρωμίζουμε τα δάση, καθαρίζουμε τα δάση από τα ξερόκλαδα την Άνοιξη, μαζεύουμε το ρετσίνι, ανοίγουμε αντιπυρικές ζώνες, δεν καίμε τα ξερόκλαδά μας στην αυλή, είμαστε εθελοντές δασοφύλακες, δεν βόσκουμε τα γίδια μας σε καμμένα δάση, δεν χτίζουμε όπου βρούμε, είμαστε νομοταγείς, δεν κλέβουμε, δεν λαδώνουμε, καταγγέλουμε την παρανομία, είμαστε για να μην τα πολυλογούμε η αφρόκρεμα των Ευρωπαίων πολιτών.

Νυν υπέρ πάντων masturbation...

14 Comments:

At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 5:10:00 π.μ., Blogger mouxlas21 said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 5:11:00 π.μ., Blogger mouxlas21 said...

Επιτέλους μια εύστοχη παρατήρηση. Γιατί πολύ «οργή» και «αγανάκτηση» διαβάζω στα υπόλοιπα blogs…

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 4:36:00 μ.μ., Blogger αερικο said...

με το ποστ σου θυμηθηκα τον Θ. Μπακαλακο που τραγουδουσε πριν απο κανα δυο δεκαετιες "..αλήτες, μπραβοι, οικοπεδοφαγοι, μεσιτες κι αλλοι,
στηνουν γραφεια πουλανε γης,
οι εμπρηστες που κανεις δεν ξερει
με διχως φοβο
και διχως κοπο καινε τη γης.."
:-(

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 7:39:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

όλα αυτά έτσι έχουν, museologist, όμως αυτο δεν αναιρεί -νομίζω- τις ασύλληπτες ευθύνες εκείνων που με τα ξίγκια, την αρτηριοσκλήρωση και την αδηφάγα αρχομανία τους ισχυρίζονται πως 'ξέρουν' και 'μπορούν' και 'θέλουν'. Και αυτό ισχύει και για τα γαλάζια και για τα πράσινα και για τα κόκκινα ανθρωπάκια. Δε νομίζω πως αυτή τη φορά μπορώ να αισθανθώ ενοχή, όχι τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 7:44:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

Και φυσικά, καθώς δεν υπήρχε καμία υποψία φωτιάς στα πέριξ, το μουσείο της Ολυμπίας το κλειδώσαμε και ήσυχοι πήγαμε για ύπνο. Και όταν ξυπνήσαμε οι φλόγες είχαν φτάσει στην αυλή του!!! Τσ τσ τσ, περίεργα πράγματα. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;;;;

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 7:58:00 μ.μ., Blogger Unknown said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 8:01:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Τι να πω βρε παιδιά. Από τη μια προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και ορθολογιστής, τα βάζω κάτω και προσπαθώ να εξηγήσω τους λόγους κλπ κλπ. Από την άλλη βλέπω τις εικόνες στο skai.gr (μπράβο τους για τη streaming tv), ακούω τις κραυγές των εγκλωβισμένων και μού'ρχεται να τα σπάσω όλα μέσ'το σπίτι.

Τα πράσινα, γαλάζια και κόκκινα ανθρωπάκια τα απεχθάνομαι τώρα περισσότερο από ποτέ. Ανευθυνότητα, ανικανότητα, εγκληματικότητα. Σε δύο εβδομάδες όποιος εκλεγεί θα κομπάζει πάλι, θα τα φορτώσει στον "κόκκορα" πάλι και θα συνεχίσει το ίδιο βιολί. Το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 8:06:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Μόλις είδα το Βουλγαράκη στο skai.gr και φαίνεται ότι η Ολυμπία έχει σωθεί (προς το παρόν). Koulourtzis, δουλεύεις στο μουσείο; Υπήρξε σκέψη να πακετάρετε? Αυτό το βράδυ θα είναι κρίσιμο.

Από την άλλη, κόσμος καίγεται μέσα στα σπίτια του...τι να πω...

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 8:34:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

museologist, όχι δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με το μουσείο της Ολυμπίας. Φαίνεται πάντως πως και το μουσείο και η άλτις σώθηκαν στο τσακ και από καλή τύχη μόνο. Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι η τύχη δεν συγκαταλέγεται σε κανένα disaster planning που τουλάχιστον εγώ γνωρίζω. Αυτό που ήθελα να πω είναι το ότι σε μια περιοχή που επί τρεις ημέρες υπάρχουν πυρκαγιές τεράστιες και εκτός ελέγχου, θα έπρεπε να έχει μπει σε εφαρμογή το disaster plan του μουσείου. Πάω όμως στοίχημα πως τέτοια πράγματα είναι 'terra incognita'. Στην Ελλάδα πιστεύουν ακόμα στη δοξασία πως τα μουσεία στήνονται και συντηρούνται μόνα τους.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 8:39:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

Από την άλλη, για να μην είμαστε και εκτός τόπου και χρόνου, η θλίψη και η μαυρίλα για τα εκατομμύρια δέντρα, τα εκατομμύρια ζώα και τους 50 τόσους ανθρώπους που ένιωσαν την αγωνία του θανάτου, επειδή τα ανδρείκελα θέλουν να φαν και άλλο, τα ξεπερνά όλα. Όλα όμως θα τα βρούμε μπροστά μας...

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 8:53:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει disaster plan στο μουσείο. Ακούω ότι έχει πολύ καλό σύστημα πυρόσβεσης, εσωτερικό και εξωτερικό. Άρα υποθέτω ότι λόγω και τοποθεσίας το disaster plan θα περιλαμβάνει και την περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Ακούγοντας βέβαια τον κ. Ζαχόπουλο, τον υπουργό και την Έφορο αρχαιοτήτων δεν κατάλαβα ότι τέθηκε σε λειτουργία. Πήρανε ρίσκο αν δεν το έβαλαν σε εφαρμογή, από όσο μπορώ να καταλάβω, ίσως βέβαια υπολογισμένο ρίσκο, με βάση τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που υπήρχαν εκεί και την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 9:07:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

museologist, δεν ήμουνα εκεί και ούτε θέλω να βασίζομαι στην παραφιλολογία των καναλιών, σύμφωνα πάντως με αυτά που ακούω, το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης κατέθεσε τα όπλα και δεν λειτουργησε και δυνάμεις πυρόσβεσης κατεύθασαν στο προαύλιο μαζί με την φωτιά. Άκουσα μόνο τον Βουλγαράκη που ήτανε πολύ χαρούμενος. Μπράβο και αύριο στα μπουζούκια.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 9:13:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Ναι, μόλις το άκουσα και εγώ από τον Τέλλογλου, ότι το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτούργησε (παρά μόνο για λίγο), διότι δεν υπήρχε ρεύμα.

Δεν ξέρω τι πλάνο εκκενώσεως και ασφαλούς αποθήκευσης έχουν στο μουσείο, αλλά τέτοια ρίσκα είναι πολύ επικίνδυνα.

 
At Κυριακή, Αυγούστου 26, 2007 9:24:00 μ.μ., Blogger Η Μαύρη Χείρ said...

Και εγώ αναρωτιέμαι και θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι είδους πρόνοια υπήρχε. Και φυσικά αναρωτιέμαο αν θα βρεθεί κανείς να τα ρωτήσει αυτά. Τέλος πάντων, από χθες είμαι χάλια, τόση καταστροφή δεν την αντέχω και ειδικά η υποψία ότι πολλά θα κουκουλωθούν και θα ξεχαστούν με αρρωσταίνει

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home