museologist: Ο Λάκων, ο λάκκος και ο αγροφύλακας

Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2007

Ο Λάκων, ο λάκκος και ο αγροφύλακας


Με χαρά αναγεννημένου δάσους διάβασα τα νέα σχετικά με την ανασύσταση της ενδόξου Αγροφυλακής. Η Αγροφυλακή είναι απόδειξη της αποκέντρωσης και της επιστροφής στη φύση. Αυτές οι εκθέσεις που γράφαμε παιδιά τελικά είχαν αποτέλεσμα και κατά κύματα πλέον φεύγουν οι πολίτες από τις πόλεις για να μείνουν σε αγρούς και στάνες της υπαίθρου. Οπότε, σοφώς αποφασίστηκε η δημιουργία της Αγροφυλακής. Ποιος θα ελέγχει όλα τα river parties; Σε μερικά χρόνια μάλιστα όλοι οι Αστυνομικοί θα μεταταχθούν στην Αγροφυλακή, διότι οι πόλεις θα είναι σαν στην ταινία "28 days later", έρημες και εγκαταλελειμμένες.

Επίσης, διάβασα ότι πρώτη δουλειά των Αγροφυλάκων θα είναι να τηλεφωνούν στην Πυροσβεστική αφού βάλουνε φωτιά στα δάση..., συγνώμη, όταν δούνε φωτιά στα δάση. Και ερωτώ: από πού θα τηλεφωνούν; Θα βάλει ο Ο.Τ.Ε. καρτοτηλέφωνα στα ρυάκια και στις ραχούλες; Θα τους δοθούνε κινητά τηλέφωνα; Τι τεχνολογίας; Θα είναι 3G; Θα έχουν κάμερα; Ή θα κληθούν πάλι οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά και να χρεώνονται καθώς θα τους έχουν στην αναμονή από την Πυροσβεστική ακούγοντας χιτς σαν το "ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ"; Αυτά είναι φλέγοντα ζητήματα, στα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί επαρκείς διευκρινίσεις.

Πέρα από τα τηλεφωνήματα πυρκαγιών, οι αγροφύλακες θα έχουν και το πατροπαράδοτο καθήκον εκσκαφής λάκκων...συγνώμη, ανακαλύψης λάκκων, όπως λέει και ο σχετικός γλωσσοδέτης:

"Λάκων τι ώρυξε λάκκον, ίνα πέση άλλος Λάκων.
Κάποιος των Αγροφυλάκων ανεκάλυψε τον λάκκον
και δεν έπεσε εις τον λάκκον,
ως ο Λάκων ήθελεν ιδείν στον λάκκον,
αλλ' ως γνήσιος και εκείνος Λάκων
ήνοιξε και εκείνος λάκκον, ίνα πέση άλλος Λάκων
και να εκφρασθή ως Λάκων:
κάθε Λάκων και έναν λάκκον"

***
Αλήθεια, τι όπλο θα έχουν οι Αγροφύλακες; Μαστίγιο ή λάσο; Το κόβω το επόμενο Ιντιάνα Τζόουνς θα γυριστεί στην Ελλάδα...

3 Comments:

At Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2007 8:45:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

To σώμα της Αγροφυλακής θα εφοδιάζεται με τα νέα i-phones. Αν λάβουμε υπόψη τη μαζική παράκρουση που έχει πέσει σχετικά, τα i-phones όχι μόνο θα εντοπίζουν τη φωτιά και θα ειδοποιούνε γι' αυτή, αλλά πιθανότατα θα τη σβήνουν από μόνα τους και θα κάνουν και το σχετικό ρεπορτάζ.

Γιατί όπως είπε και ο πρωταγωνιστής ανιάτου ασθενείας για τη σωτηρία του (σε πρόσφατο σκίτσο στο ίντερνετ): "με θεράπευσε το i-phone!"

Επιτέλους, δεύτερη καριέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες για την "Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων"!

 
At Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007 6:34:00 μ.μ., Blogger museologist said...

:-))))) καλό! Όχι μόνο θα σβήνουν τη φωτιά, αλλά θα κάνουν και αναδάσωση. Μέσω της κάμερας θα τηλεμεταφέρουν σπόρους δέντρων στο έδαφος.

Βέβαια, θα βγαίνει και μοντέλο όχι με σπόρους δέντρων, αλλά σκυρόδεμα για επιτόπια καταπάτηση των καμμένων δασών.

 
At Παρασκευή, Αυγούστου 03, 2007 9:11:00 μ.μ., Blogger iLiAs said...

..αυτά τα ρεζιλίκια μόνο στην Ελλάδα γίνονται!
Κρατούν την Ελλάδα σε συνθήκες αφρικανικού κρατιδίου!
..για μούντζα είναι όλοι τους!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home