museologist: Ξεχασμένα Μπλογκς, Σκονισμένα Μουσεία

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

Ξεχασμένα Μπλογκς, Σκονισμένα Μουσεία






















Ελληνικό μουσείο κατάντησε το blog! Σκονισμένο, με παλιά (αντι)κείμενα, χωρίς επισκέπτες και χωρίς museologist. Τελικά τα blogs είναι σαν τα μουσεία. Όταν δεν τους δίνεις σημασία, χάνουν και τη σημασία τους. Όταν δεν τους αφιερώνεις χρόνο, μένουν στο παρελθόν και τότε το παρελθόν μετατρέπεται σε α-ιστορικό και ανιστόρητο παρόν. Όταν δεν τα ανανεώνεις τακτικά, η ανανέωση από δυναμική και καθημερινή διαδικασία παρουσιάζεται ως βουνό και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Όταν δεν πιέζεις τον ευατό σου να κατεβάσει νέες ιδέες, βολεύεσαι με τις παλιές. Και όταν βολεύεσαι με τις παλιές ιδέες, διστάζεις να αποδεχτείς τις νέες. Χειρότερα, μπορεί να μην τις αναγνωρίσεις καν όταν τις δεις. Όταν χάνεις την επαφή με το "αντικείμενο" (εντός και εκτός εισαγωγικών), χάνεις τον προσανατολισμό σου. Και όταν παραμελείς τους επισκέπτες σου θεωρώντας ότι θα έρθουν έτσι και αλλιώς, σταδιακά αραιώνουν και αυτοί και καταλήγεις να περιδιαβαίνεις μόνος το χώρο ακούγοντας μόνο τον ήχο των βημάτων σου...συγνώμη, εννοούσα των 'κλικ' σου...

4 Comments:

At Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2012 6:31:00 μ.μ., Blogger in antis said...

Κάπως έτσι...

Καλώς σε ξαναβρίσκω.
Θα μείνεις;

 
At Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012 1:38:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Γεια σου in antis. Long time no see που λένε και οι Άγγλοι. Από μόνιμη κατοικία, το blog έχει γίνει εξοχική κατοικία σε άλλη χώρα. Οπότε, θα έρχομαι στις διακοπές...!

 
At Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012 1:28:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

μήπως να ξαναμαζευόμαστε σιγά-σιγά? Πριν μπω στα εγκαταλελειμμένα antikeimena, είπα να περάσω από τα λημέρια σου κι έπεσα πάνω στο κείμενό σου... Μου λείψατε! Όπως μου έλλειψαν οι σταχασμοί, η βραδινή παρέα και τα σχόλια. Η αγάπη έγινε επάγγελμα κι ο χρόνος στέρεψε..

Ο κόσμος άλλαξε, και τα αντικείμενά μας μπορούν να υπάρξουν μόνο αν αλλάξουν νόημα. Ή στόχο..

μήπως να επιστρέφαμε; ξαναρωτάω..

 
At Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2012 9:37:00 μ.μ., Blogger museologist said...

"Η αγάπη έγινε επάγγελμα κι ο χρόνος στέρεψε": αυτό ακριβώς!

Κι εμένα μου έλειψε η παρέα και η τσάρκα στα ιστολόγια της γειτονιάς.

Δύσκολη η επιστροφή, θαρρώ. Αλλά θάρρος θέλει η δυσκολία, έτσι δεν είναι;

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home