museologist: Atonement

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Atonement



(Διαβάζεται καλύτερα όπως γράφτηκε. Ακούγοντας τη μουσική του τρέιλερ)

Ανυπομονώ να έρθει η Παρασκευή. Θα βγω από το σπίτι, θα έχει μόλις αρχίσει να βραδιάζει. Θα έχει βρέξει, αλλά τα σύννεφα θα έχουν ήδη ταξιδέψει αλλού. Ο αέρας θα είναι δροσερός, θα έχει ξεδιψάσει από το νερό της βροχής. Παιχνιδιάρικα θα φυσήξει μπροστά μου και θα υγράνει το πρόσωπό μου. Κοιτώντας τον ουρανό θα κουμπώσω το μπουφάν μου. Η Α. θα έρθει διπλα μου, θα πιάσει την αριστερή μου παλάμη και θα της χαμογελάσω ελαφρά. Θα περπατήσουμε μάλλον γοργά. Τα βήματά μας θα αφήνουν στιγμιαία χνώτα στο βρεγμένο πλακόστρωτο. Θα περάσουμε κάτω από τη γέφυρα, ένα τρένο θα γκρινιάξει μακρόσυρτα από πάνω. Τα αυτοκίνητα θα έχουν ιδρωμένα τζάμια και θα καπνίζουν ατμό. Οι άνθρωποι θα περπατούνε ζευγάρια. Θα μιλήσουμε για ανθρώπους και πράγματα που μόνο αναφέρουμε όταν περπατούμε. Θα ξεχαστούμε. Σε 15 λεπτά θα έχουμε φτάσει. Τα φώτα των κτιρίων θα μας ενοχλήσουν. Θα μπούμε στην αίθουσα, θα έχει ησυχία. Θα καθήσουμε περίπου στη μέση, στην άκρη της σειράς. Τα φώτα θα αρχίσουν να χαμηλώνουν και μαζί τους θα χαμηλώσουμε και μεις. Το σκοτάδι θα απλωθεί γύρω μας, τα μάτια θα καρφωθούν στο απέναντι φως που έρχεται από έναν άλλο κόσμο. Τον κόσμο που θα ονειρευτούμε και θα ζήσουμε για δύο ώρες. Καθώς η μουσική θα απλώνει το χέρι της για να μας οδηγήσει, το αριστερό μου χέρι θα αγκαλιάσει την Α. Οι πρώτες εικόνες θα αρχίσουν να σχηματίζονται μπροστά μας, το πρόσωπό της θα γύρει και θα σταματήσει στο στήθος μου. Ασυναίσθητα θα ακουμπήσω στα μαλλιά της, τα δύο ζευγάρια μάτια γίνονται ένα και το ταξίδι ξεκινάει...Atonement, Keira Neightly, James McAvoy, υπέροχη ιστορία, καταπληκτική μουσική, ελπίζω αξέχαστο ταξίδι.


***
Από ό,τι διαβάζω, η μουσική στο δεύτερο μισό του τρέιλερ λέγεται "The Vesion" των X-Ray Dog. Είναι από το άλμπουμ τους "Canis Rex I". Η μουσική στην αρχή με το πιάνο και τη γραφομηχανή είναι του Dario Marianelli.

8 Comments:

At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007 12:13:00 π.μ., Blogger Michalis said...

Πολύ καλή δουλεία !!! Συγχαρητήρια !!! Αν θες να δεις αστεία βίντεο μπορείς να επισκέπτης ://funniestvideoclips.blogspot.com/ όπου εκεί μπορείς να βρεις συλλογές από επιλεγμένα αστεία βίντεο. Απόλαυσε…

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007 6:38:00 μ.μ., Blogger Ελπίς said...

Υπέροχο post!
Η νοσταλγία για κάτι που δεν έγινε ακόμα!
Ευχαριστούμε!

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 05, 2007 11:00:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Γεια σου Ελπίδα. Δεν θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα!

 
At Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007 2:25:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Μήπως η αναμονή είναι πάντα πιο όμορφη από το γεγονός;

Υπέροχο post!!!

 
At Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007 1:10:00 π.μ., Blogger museologist said...

Antikeimena, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σχεδόν πάντα η αναμονή είναι πιο όμορφη από το ίδιο το γεγονός . Για να γίνω και λίγο κυνικός (shooting myself in the foot), αυτό που περιγράφει το post δεν έγινε και ίσως να μην γίνει ποτέ ακριβώς έτσι. Οι εικόνες και τα συναισθήματα είναι ψηφίδες από διαφορετικά παζλ με το ίδιο θέμα, που επιλέγονται από το μυαλό για να φτιάξουν το ιδανικό παζλ, το ιδανικό γεγονός.

Η μουσική βοηθά πάντα σε μια τέτοια προσπάθεια... :-)

 
At Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 10, 2007 4:36:00 μ.μ., Blogger αερικο said...

Ο,τι φτιαχνουμε με τη φαντασια μας ειναι ομορφοτερο απ το γεγονος που αναμενουμε..;-))

 
At Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007 9:45:00 π.μ., Blogger Unknown said...

exontas molis dei tin tainia stis nuxtes premieras, xwris dustuxws na exw diavasei to vivlio, vriskomai se katastasi plirous katathlipsis. genika ton teleutaio xrono duskoleuomai na suneiditopoiisw oti i zwi einai apoluta kuniki. wraio post, alla kai i tainia einai uperoxi.

 
At Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007 11:31:00 π.μ., Blogger museologist said...

Κατερίνα, όντως ψυχοπλακωτική κομμάτι η ταινία. Τα 6-7 λεπτά της κάμερας στην Dunkirk είναι απίστευτα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home