museologist: 'Απαγορεύεται η φωτογράφηση'

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

'Απαγορεύεται η φωτογράφηση'



(Από τις Συχνές Ερωτήσεις του Μουσείου Ακρόπολης)

Γιατί;

Μήπως λόγω αυτού;

Μου θύμησε την 'πόζα του Ποσειδώνα'...

4 Comments:

At Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009 2:08:00 μ.μ., Blogger in antis said...

Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Ξέρετε πολύ καλά ότι τέτοιοι «κανόνες συμπεριφοράς», ακόμη και άγραφοι, ισχύουν σε πολλά μουσεία της Ευρώπης. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάποιος προσπάθησε να φωτογραφηθεί αγκαλιά με την Κόρη 675 ή πάνω στο άλογο του Ιππέα 700. Πάντως η απαγόρευση της φωτογράφησης δεν είναι το σωστό μέτρο. Ίσως πάλι να συνδέεται και με το προηγούμενο post.

 
At Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009 4:55:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Υποθέτω ότι κάποιος προσπαθούσε να πάρει αγκαλιά την κόρη ή να καβαλήσει το άλογο, η φωτογράφηση θα ήταν το λιγότερο που θα απασχολούσε τόσο το μουσείο όσο και τον ίδιο :-)

Συμφωνώ, η λογική "πονάει χέρι, κόβει χέρι" δεν είναι ιδανική...

 
At Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009 9:09:00 π.μ., Blogger Lucretius said...

Το περίεργο είναι η πρώτη απαγόρευση κάλυπτε όλους τους χώρους του μουσείου εκτός από την αίθουσα του Παρθενώνα, ενώ πλέον είναι ολοκληρωτική. Ίσως ανησυχούν μην τους κλέψουν το υπέροχο design.

Την καλημέρα μου.

 
At Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009 12:01:00 π.μ., Blogger Neraida said...

Απαράδεκτο είναι! Ούτε τη θέα μέσα από το τζάμι δεν επιτρεπόταν να βγάλει κανείς!!!!!!!!!! Να μη μιλήσω για κάποια αγγεία που με ενδιέφεραν κιόλας από επιστημονικής αποψης. Και το μουσείο δεν μου άρεσε. Πολύ κακό (και πολλά χρήματα)για το (σχεδόν) τίποτε. Και δεν είμαι άδικη. Ας μη μιλήσουμε και για το πόσους άσχετους έχουν χώσει από το παράθυρο. Και για τις μουσειακές ελλείψεις... Ασγκρουμφ! Χρατς χρουτς! (και άλλα ακατανόητα μουγκριτά μέσα από τα δόντια μου...)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home