museologist: Καλύτερα στην πυρά, παρά στο μουσείο - Updated

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007

Καλύτερα στην πυρά, παρά στο μουσείο - UpdatedΧτες το βράδυ είδαμε το DVD του Downfall, ταινία που παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες του Χίτλερ. Τη βρήκα πολύ καλή (το κρίνω καταρχήν με βάση το ανακάτεμα του στομαχιού που μου δημιούργησε).

Από την ταινία καταλαβαίνω ότι ο Αδόλφος δεν τα πήγαινε καλά με τα μουσεία. Τόσο τα αντιπαθούσε και ήταν απογοητευμένος από την ανύπαρκτη τότε μουσειολογία, που προτίμησε να καεί στην πυρά, παρά, όπως λέει, να πάρουν οι Ρώσοι το κουφάρι του και να το εκθέσουν σε μουσείο. Ποιος ξέρει τι τραυματικές εμπειρίες είχε ο άνθρωπος από επισκέψεις του σε μουσεία όταν ήταν παιδί. Φανταστείτε, για να πάρει τέτοια απόφαση, τα μουσεία της Γερμανίας και της Ρωσίας τότε θα πρέπει να ήταν απίστευτα απογοητευτικά.

Και μετά λέω εγώ ότι βαριέμαι τα μουσεία...

***
Καλά, είπαμε, δεν τα πάμε καλά με τα μουσεία, αλλά όπως λέει και γνωστός υπουργός, "μας έχετε ξεκ*λιάσει" με τους παραλληλισμούς...Ακούς εκεί "Το Μουσείο των Κλοπιμαίων"

"στο Μουσείο των Κλοπιμαίων Αρχών, Αξιών, Ιδεών και Συμβόλων. Μουσείο το οποίο η δεξιά του κ. Καραμανλή, ίδρυσε όταν ήρθε σε επαφή με το...όραμα του μεσαίου χώρου"

Πότε ιδρύθηκε αυτό το μουσείο ρε παιδιά; Ποιος μουσειολόγος δούλεψε; Πάλι στο τζάμπα τη βγάλατε;

.
"Εκτοτε το Μουσείο αυτό, απολαμβάνει των προνομίων του ταχύτατου
εμπλουτισμού των εκθεμάτων του, χάρη στις μεγάλες χορηγίες υπουργών"

Ώστε για αυτά τα μουσεία υπάρχουν λεφτά ε;!

.
Το γεγονός οτι, το εν λόγω Μουσείο αποτελεί παγκόσμια πατέντα, δεν είναι άσχετο απο το άλλο γεγονός, οτι ο κ. Σιούφας, θεματοφύλακας της συνοχής, του
συντονισμού, και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης Καραμανλή, είναι ο
καθ¨ύλην αρμόδιος Γραμματέας - κατά τα Καποδιστριακά δεδομένα -επι της πατέντας και της καινοτομίας.

Και επίσης, διότι οι Έλληνες είμαστε περιούσιος λαός, έξυπνοι, μάγκες και καραμπουζουκλήδες.

.

"Τα τελευταία δύο ουσιαστικά, ως σημαίες, μπορούν με μεγάλη ευκολία,
συντομότατα, να πάρουν τη θέση που τούς αξίζει στις προθήκες των εκθεμάτων
του Μουσείου της Υποκρισίας, όπως είναι γνωστό μεταξύ των υποψιασμένων."

Δεν είναι μουσειολογικά δόκιμο ένα μουσείο να έχει δύο ονόματα (αυτά παθαίνετε αν δεν έχετε μουσειολόγο στην ομάδα εργασίας) ή Μουσείο Κλοπιμαίων θα είναι ή Μουσείο Υποκρισίας. Επίσης, ένα μουσείο δεν είναι μόνο για υποψιασμένους, είναι κυρίως για τους ανυποψίαστους, άλλο φάουλ αυτό.

- - -

Καλά, τα websites των Κομμάτων έχουν απίστευτα πράγματα. Θα έχω να γράφω μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, δηλαδή μέχρι να αλλάξει ο Οδυσσέας...(ουπς! έκανα κλικ και όντως άλλαξε το website. Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά; Ήξερα ότι το site του ΥΠΠΟ είναι σε διαδικασία διαγωνισμού για ανασχεδιασμό κλπ, αλλά όχι ότι έγινε. Ευκαιρία για ποστ...)

1 Comments:

At Δευτέρα, Απριλίου 23, 2007 3:20:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Λες αυτή η πράξη αντίστασης του Αδόλφου να άνοιξε τελικά το δρόμο για την ανάπτυξη της μουσειολογίας;

(δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τον πιθανό τίτλο σχετικού συνεδρίου) ;)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home