museologist: Βερολίνο Ι

Σάββατο, Μαρτίου 31, 2007

Βερολίνο Ι

Την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκα στο Βερολίνο που γιόρταζε τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι, δεν πήγα λόγω του γεγονότος, αλλά μιας και ήμουν στην πόλη πέρασα το βράδυ από την Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου είχε στηθεί ένα μεγάλο πάρτυ, με ζωνταντή μουσική, φαγητό από τις χώρες της ΕΕ, μπύρες και περίπτερα για κάθε χώρα.

Στο δρόμο προς την Πύλη, στην οδό Unter den Linden, υπήρχαν πινακίδες σαν την παρακάτω με στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες της. Μια πήγα να διαβάσω και πέτυχα τον Κώστα. Τον Καραμανλή εννοώ. Αν δείτε τη φωτογραφία, είναι ο μόνος που δεν συζητά με το διπλανό ή κοιτά το παιδάκι που περνά μπροστά τους. Αντίθετα κοιτά προς τον ορίζοντα...μην γελιέστε, στον ορίζοντα είχαν στήσει τις ψησταριές με τα Bratwursts...






Η Πύλη του Βραδεμβούργου με προβολές.



Το επόμενο πρωινό βγαίνω από το ξενοδοχείο για να αρχίσω την περιήγηση στα μουσεία του Βερολίνου (επόμενα ποστς) και πετυχαίνω τον Super Mario (Frangoulis) στην κολώνα της γωνίας. Τι γίνεται, o Phantom of the Opera είναι παντού!



Ευτυχώς τη Δευτέρα είχε φύγει ο Κώστας και άδειασε ο δρόμος από τις ψησταριές και τα βαρέλια με τις μπύρες...

7 Comments:

At Δευτέρα, Απριλίου 02, 2007 3:08:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Ένα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ τις προάλλες ήταν το μόνο σχετικό με τους εορτασμούς των 50 χρόνων που παρατήρησα εδώ. Και έθετε μάλιστα το ζήτημα της κακής επικοινωνιακής πολιτικής στην οποία οφείλεται η επιφυλακτική στάση των πολιτών προς την ΕΕ.

Με λίγα λουκάνικα λύνεται το πρόβλημα λοιπόν. Στη Γερμανία βέβαια... Εδώ θα χρειαστούν σουβλάκια. Όσο για την Αγγλία, εκεί κανείς δεν έχει αντίρρηση ως προς την ΕΕ, αρκεί η χώρα να μη συμπλέει με ΤΙΠΟΤΕ από την πολιτική της...

 
At Δευτέρα, Απριλίου 02, 2007 7:20:00 μ.μ., Blogger ONOMATODOSIA said...

γραμμενους μας εχουν οι ευρωπαιοι...νομιζω.

 
At Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007 2:29:00 π.μ., Blogger Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ!! said...

θέλω κι εγώ να πάω Βερολίιιινο!!

 
At Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007 3:53:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

α, ναι. Κι εγώ! Προς το παρόν αρκούμαι σε ένα μικρό κομμάτι του Τείχους που μου έφεραν πρόσφατα

 
At Τετάρτη, Απριλίου 04, 2007 11:48:00 π.μ., Blogger museologist said...

Πάντως τα περισσότερα περίπτερα ήταν της Σλοβενίας. Η δε Ιρλανδία ήταν γραμμένη Irland (αντί του Ireland)...πήγα και στο περίπτερο της Ουαλίας να πάρω fish & chips και το fish είχε τελειώσει...πήρα μόνο chips. Αλλά έφαγα ένα καταπληκτικό, κάτι σαν pizza, αλλά πιο λεπτό (νομίζω στο περίπτερο της Ουγγαρίας, δεν θυμάμαι), τρομερό.

Όπως τους έχουμε και μεις Ονοματοδοσία;

ΟΦΤΛ!! εμείς μείναμε στην Alexanderplatz, και με τα πόδια γυρίσαμε όλο το κέντρο. Χτες ήρθα Θεσσαλονίκη να κάνω Πάσχα στο Ελλάντα ύστερα από 4 τόσα χρόνια.

Antikeimena, πήρα και εγώ ένα κομματάκι τείχους, τα πουλάνε σε διάφορα μεγέθη και σε αντίστοιχες τιμές...το βρήκα πολύ παράξενο να ψάχνω να βρω ποιο κομματάκι να αγοράσω, ένα που να έχει πολλά χρώματα (τουτέστι είχε graffiti). Στο Deutsches Historisches Museum είδαμε και ένα μεγαλύτερο κομματάκι, (3μ επί 2μ.) και θα το έπαιρνα και αυτό αλλά δεν χωρούσε στη βαλίτσα...

 
At Πέμπτη, Απριλίου 05, 2007 1:59:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Καλώς ήρθες στα μέρη μας και Καλή Ανάσταση!

 
At Σάββατο, Απριλίου 07, 2007 2:56:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Καλή Ανάσταση antikeimena!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home