museologist: Post-it paper blog

Πέμπτη, Ιανουαρίου 18, 2007

Post-it paper blog













Όταν τα σχόλια είναι το έκθεμα...

Το περιεχόμενο των σχολίων το θεωρώ δευτερεύον. To ίδιο και τις συγκεκριμένες ερωτήσεις. Το πρωτεύον για μένα είναι η κίνηση του μουσείου (το συγκεκριμένο βέβαια δεν αυτοχαρακτηρίζεται ως μουσείο) να εκθέσει τα σχόλια των επισκεπτών, ή καλύτερα να δημιουργήσει εκθέματα που βασίζονται στη συμμετοχή των επισκεπτών και αλλάζει κάθε φορά που ένας επισκέπτης τοποθετεί ένα ακόμη post-it.

***
Urbis, Manchester, UK.




4 Comments:

At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 9:51:00 π.μ., Blogger αερικο said...

Να , εκει πρεπει να παω εγω για ν' αρχισω ν' αγαπαω τα μουσεια! Τα χαρτακια με τις σημειωσεις ειναι παντου τριγυρω μου..κοκκινα χαρτακια, κιτρινα χαρτακια, ασπρα χαρτακια,χαρτακια σε σχεδιακι μηλου κλπκλπ :-))))

 
At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 5:47:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

Προσπαθώ εδώ και ώρα να θυμηθώ το όνομα ενός καφέ στη Μονμάρτη, που έχει όλες τις επιφάνειες των τοίχων του καλυμμένες από σημειώματα των θαμώνων...

Ανάμεσα στα "bollocks" των βρετανών, μπορεί να υπάρχουν και ενδιαφέρουσες ιδέες. Λέμε τώρα...

 
At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 9:38:00 μ.μ., Blogger almaro said...

Ο τοίχος των επιθυμιών. Οι επισκέπτες-δημιουργοί γράφουν μόνο ή διαβάζουν κιόλας; Ξαναγυρνάνε μήπως για να βρούνε ό,τι άφησαν πίσω τους; Ενδιαφέρον!

 
At Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2007 10:05:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Αερικό, αν πας στο συγκεκριμένο μουσείο/κέντρο, χλωμό το κόβω να αγαπήσεις...

Antikeimena, καλό! Στα αγγλικά μουσεία είναι αρκετά σύνηθης πρακτική το note posting, όχι τόσο ως έκθεμα αλλά ως feedback των επισκεπτών.

Almaro, θεωρώ ότι διαβάζουν. Δεν ξέρω αν επιστρέφουν για να το βρούνε, αλλά όταν/αν επιστρέφουν μάλλον το αναζητούν. Σε ένα άλλο παρόμοιο έκθεμα εγώ αναζήτησα το "ίχνος" μου, αλλά δεν το βρήκα...

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home