museologist: Ο Άγγλος δεινόσαυρος

Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2007

Ο Άγγλος δεινόσαυρος




Περπατώ, περπατώ εις το δάσος, όταν ο δεινόσαυρος δεν είναι εδώ...

Όχι αν ήταν ξαμολυμένος o carnivorous, να δω αν θα βγαίναμε για τσάρκες...Στο τσακ δεν τον προλάβαμε. Και ύστερα υπάρχουν μερικοί που παραπονιούνται για την εποχή μας, εγκληματικότητα κτλ. Να τους έβλεπα με μερικούς τυραννόσαυρους στη γειτονιά τι θα λέγανε για την εγκληματικότητα.
.
Τώρα βέβαια εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ότι ο εν λόγω δίποδος ήταν βέρος Οξφορδιανός. Μπορεί να ήταν από το Λονδίνο και να ήρθε στην Οξφόρδη το weekend για να δει την countryside. Ή μπορεί να ήταν και πρώην πρόεδρος δεινοσαύρων Αμερικής και να απεσύρθη στην Οξφόρδη μετά τη λήξη της θητείας του. Δεν νομίζω ότι από ένα αποτύπωμα μπορεί κανείς με βεβαιότητα να εκφραστεί περί της καταγωγής του δείνου. Και επειδή τα βλέπω βαριά τα βήματά του μάλλον ήταν κομμάτι chubby, οπότε μπορεί να ήταν και Έλληνας, καθότι από χοντρούς δεινόσαυρους έχουμε μπόλικους. Τώρα βέβαια πάλι, από τη ζαλισμένη πορεία των βημάτων του μάλλον τά'χε τσούξει για τα καλά, οπότε μπορεί και να ήταν και πιο βόρειος, όπου είναι γνωστές κρασοκανάτες...Αυτοί όμως βρε παιδί μου έχουν καταντήσει όλοι vegetarian, οπότε χλωμό να είναι τόσο βόρειος...Κοίτα να δεις μπέρδεμα...
.
Άσχετο: οι δεινόσαυροι ήξεραν/ξέρουν ότι είναι δεινόσαυροι;...
.
Πιο άσχετο: εγώ γιατί βλέπω δεινόσαυρους συνέχεια γύρω μου;
.
***
Οι φωτογραφίες είναι από το παρκάκι έξω από το Pitt Rivers Museum, στην Οξφόρδη.
Το όνομα του δεινοσαύρου παραμένει άγνωστο. Αν υπάρχουν τυχόν συγγενείς που αναγνωρίζουν κάποιο από τα χαρακτηριστικά του, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, αλλιώς η υπόθεση θα δοθεί στη Νικολούλη.

3 Comments:

At Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2007 5:18:00 μ.μ., Blogger Mantalena Parianos said...

Oξφόρδιους Λιγομεθύσμενους Τριδάκτυλος ο Παραπαίων, ήταν το όνομα του δεινοσαυρούλη σου και ήτο χορτοφάγος.
Vegeterian, και μάλιστα με άποψη - γιατί δεν μετά την εποχή των Παγετώνων, δεν υπήρχε και πολλή πανίδα προς βρώσι.
Εξαφανίστηκε από προσώπου γης όταν τελείωσαν τα αποθέματα μπίρας (κριθαρένιας) στην Πλειστόκαινο.
Οι δεινοσαυρολόγοι του τοπικού Πανεπιστημίου, που έχουν ασχοληθεί τόσο διεξοδικά με το φαινόμενο ώστε τείνουν να μεταλλαχθούν και οι ίδιοι σε δεινοσαύρους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το συμπαθές αυτό προϊστορικό παχύδερμο έπινε 500 βαρέλια μπίρα τη μέρα - ένας ιδανικός πελάτης για κάθε respectable βρετανική pub.
:)

 
At Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2007 10:10:00 μ.μ., Blogger almaro said...

Μου αρέσουν τα μυστήρια!
Να υποψιαστώ ότι είναι μπλόφα και δεν υφίσταται το όλο δημιούργημα -βλέπε μνήμα της Ιουλιέττης εν Ιταλίη; Αποκλείεται οι σοφοί και τίμιοι Βρετανοί να τελέσουν τέτοιο ανοσιούργημα!
Υποψιάζομαι ότι το αποτύπωμα ανήκει στο σπάνιο είδος Kathigitex Panepistimiacus της οικογενείας των Archeologhi. Αναγνωρίζω το πέλμα γιατί το έχω νοιώσει στην πλάτη μου. Ήταν μάλιστα μεγαλύτερο τότε - όταν έλιωσα κάτω από την πίεσή του.
Φαίνεται ήταν αφού είχε επισκεφθεί την Οξφόρδη, όπου και άφησε τα ίχνη του.
Miracle, miracle!

 
At Κυριακή, Ιανουαρίου 14, 2007 10:51:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Mantalena, σ'ευχαριστώ! Και ό,τι έψαχνα το επιστημονικό του όνομα... :-)))

Almaro, λες να παίζουν τέτοια βρώμικα παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας;!!! Εσένα θα πρέπει να σου έχει αφήσει και γ*μ* τα αποτυπώματα τότε. Τύφλα να έχουν τα τατουάζ...!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home