museologist: Ποδόσφαιρο και Μουσεία

Παρασκευή, Μαΐου 26, 2006

Ποδόσφαιρο και Μουσεία



Το ήξερα ότι θα χάναμε από τους Αυστραλούς. Το κατάλαβα από την αρχή του παιχνιδιού, όταν ο παρουσιαστής ανέφερε ότι οι παίκτες μας είχαν την ευκαιρία την προηγούμενη μέρα να κάνουν βόλτα στη Μελβούρνη και να επισκεπτούνε μουσεία. Καλά, με τα νεύρα μας παίζουν;!!!!!!!!!!!!! Αυτό ήταν. Το παιχνίδι ήταν χαμένο από τα αποδυτήρια. Μα, δεν μπορώ να καταλάβω, όλος ο κόσμος το ξέρει, το sex και τα μουσεία πριν τον αγώνα είναι καταστροφή!!! Το μεν πρώτο εξασθενεί το σώμα, ενώ το δεύτερο το πνεύμα. Τι νεωτερικές πρακτικές είναι τώρα αυτές, δεν μας τα λέει καλά ο Γερμανός (καλά έκανε η Cosmote και τον εξαγόρασε).

Θα πήγαν και οι δικοί μας σε τίποτα ανοργάνωτα μουσεία, με εκθέματα "αραχνοΰφαντα" (δηλαδή καλυμμένα με αραχνοϊστούς, που είναι η νέα μέθοδος συντήρησης), με λεζάντες του τύπου "μελαμβαφής πυξίδα με κοσμήματα δυτικής κλιτύος, 2ο μισό του 4ου αι. π.Χ", με αγουροξυπνημένους φύλακες που τους κοιτούσαν με μισό μάτι (το άλλο ενάμισυ ακόμα κοιμόταν), με πωλητήριο...ποιο πωλητήριο; και με καφετέρια που πουλάει βυσσινάδα και χθεσινό λουκουμά και θα ψυχοπλακώθηκαν τα καημένα τα παιδιά. Διότι, ως γνωστόν, τα δικά μας τα μουσεία ουδεμία σχέση έχουν με την παραπάνω περιγραφή και φυσικά να μην ξεχνούμε ότι όταν εμείς κτίζαμε Παρθενώνες, οι άλλοι μάζευαν κουκουνάρια. Not to mention ότι οι ποδοσφαιριστές μας επισκέπτονται τα μουσεία εδώ κάθε απόγευμα μετά την προπόνηση για να μετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματά τους, οπότε είναι μαθημένοι αλλιώς.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι καταρράκωση πνεύματος θα υπέστησαν. Πώς να αποδώσουν μετά! Είπαμε, είμαστε πρωταθλητές, αλλά μην ζητάμε και τρελά πράγματα. Το μουσειακό σοκ το τρως στο κούτελο και μετά σου παίρνει χρόνια να συνέλθεις. Γιατί νομίζετε ότι οι Έλληνες δεν πηγαίνουν σε ελληνικά μουσεία; Γιατί τώρα με τα τζαμπατζέ αεροπορικά εισιτήρια πηγαίνουν διακοπές στις Αγγλίες και τις Γαλλίες, επισκέπτονται τα άθλια μουσεία τους και παθαίνουν πολιτισμικό σοκ. Άντε μετά να συνέλθουν για να πάνε στα δικά μας τα μουσεία με την τέλεια οργάνωση, την έξοχη εξυπηρέτηση, και τον καλοδουλεμένο μουσειολογικό σχεδιασμό.

Δίκιο έχει τελικά ο λαός μας που λέει ότι "για όλα φταίνε οι ξένοι".

***

ΥΓ. Και που είστε, θα χαθούμε για λίγο...Έχω κάτι unfinished business να τακτοποιήσω.

2 Comments:

At Κυριακή, Ιουλίου 02, 2006 5:27:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006 9:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home