museologist: Σπουδές Κατασκοπευτικής Μουσειολογίας

Πέμπτη, Μαΐου 25, 2006

Σπουδές Κατασκοπευτικής Μουσειολογίας

Ύστερα από την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης με το κωδικό όνομα "φούστα-μπλούζα", όπου οι επιμελητές rambo του υπουργείου πολιτισμού φυγάδεψαν το eurodress, αυτή την επιτομή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, το κύρος των μουσειολόγων-επιμελητών ανέβηκε κατακόρυφα.

Η Κατασκοπευτική Μουσειολογία, η νέα αυτή ειδικότητα που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξης, Εθνικής Αμύνης και Τηλεόρασης είναι πλέον η πιο δημοφιλής επαγγελματική κατεύθυνση στην Ελλάδα. Κατά χιλιάδες προσέρχονται άνεργοι νέοι και νέες στα μουσεία όλης της χώρας ζητώντας πληροφορίες για το πώς μπορούν να ενταχτούν στα σώματα ΜΟΥσειακής Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας, τα γνωστά και ως ΜΟΥΑΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν αιτήσεις στο International Spy Museum, που παρέχει τριετή φοίτηση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με ειδικευμένο προσωπικό, αποσπασμένο από τα δελτία ειδήσεων και τα παράθυρά τους. Παραρτήματα του κολλεγίου λειτουργούν επίσης στην Κομοτηνή και την Κρήτη. Το πτυχίο αναγνωρίζεται από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Οι πτυχιούχοι μπορούν να βρουν εργασία στις ετήσιες eurovisions, στο Fame Story, στο 'Να η ευκαιρία', στο 'Ομιλείτε Ελληνικά', στο 'Συμφωνείτε ή Διαφωνείτε', στα δελτία ειδήσεων ιδιωτικών καναλιών και φυσικά σε μουσεία του Ισραήλ, Αιγύπτου, USA και Μοζαμβίκης.

Δεν υπάρχουν, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας σε ελληνικά μουσεία, διότι ως γνωστόν σε ελληνικά μουσεία προσλαμβάνονται μόνο αρχαιολόγοι πρώτης γενιάς, και μόνο αν έχουν:

α. πτυχίο σε ελληνικό πανεπιστήμιο,
β. βαθμό πτυχίου 9.98 και άνω,
γ. δύο βουλευτές επικρατείας κουμπάρους,
δ. 7 εκλεγμένους βουλευτές μπαρμπάδες,
ε. τρεις διευθυντές μουσείων κολλητάρια και
στ. 3 ελιές στο δεξιό μηρό

Καλή σταδιοδρομία!!!

3 Comments:

At Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006 9:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007 1:11:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

Νομίζω πως υπερβάλλεις... ξέρω κάποιον που τα κατάφερε και με δύο ελιές (ζωγραφίζοντας την τρίτη με πειστικό τρόπο)

 
At Παρασκευή, Μαΐου 04, 2007 2:27:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Τον ξέρω, είναι το ίνδαλμα πολλών μουσειολόγων! Άνοιξε το δρόμο για τους υπόλοιπους.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home