museologist: Επιχείρηση φούστα-μπλούζα

Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006

Επιχείρηση φούστα-μπλούζα



Τις προάλλες έγραψα ότι το μουσείο Madame Tussaud's έχει 'κλείσει' το eurodress του Γκοτιέ που φορούσε η αειθαλής εθνική μας τραγουδίστρια. Σήμερα διαβάζω στην Καθημερινή ότι διεκδικείται και από ελληνικά μουσεία και ότι μάλιστα προορίζεται να τοποθετηθεί δίπλα στο θησαυρό των Ατρειδών.

Χαίρομαι διότι έγκαιρα οι ελληνικές αρχές διείδαν την υπόγεια προσπάθεια ξένων μουσείων να αποκτήσουν με ύπουλα και παράνομα μέσα (illicit trade) έναν ακόμη θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ανέλαβαν δράση. Από έγκυρες πηγές της καφετέριας του υπουργείου πολιτισμού πληροφορούμαι ότι επιμελητές rambo φυγάδεψαν το eurodress και το έχουν κρύψει σε ασφαλή μυστική τοποθεσία, σε ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας. Ο θησαυρός φυλάσσεται επί 24ωρου βάσεως από συμβασιούχους φύλακες μουσείων, που έχουν αποσπαστεί για το σκοπό αυτό από μουσεία που δεν έχουν πολλούς επισκέπτες. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούν περί τους 3500 φύλακες στη μυστική τοποθεσία, που φυσικά έπαψε να είναι μυστική. Παρόλα αυτά, η είσοδος δεν επιτρέπεται ούτε στο πλατύ, ούτε στο στενό κοινό, γιατί οι φύλακες απεργούν. Κατ'εξαίρεση, η είσοδος επιτρέπεται σε μασκοφόρους του υπουργείου δημοσίας τάξης που μεταφέρουν απαχθέντες Πακιστανούς, καθότι τους έχει παραχωρηθεί υπόγειο στον ίδιο χώρο.

Αναψυκτήριο και πωλητήριο λειτουργεί στη γειτονική καντίνα 'Ο Μπάμπης', που μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος όμως έγινε εκτός ΑΣΕΠ και εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η φωτογράφηση με φλας επίσης δεν επιτρέπεται γιατί υπάρχει ο φόβος να ξεθωριάσουν τα χρώματα του eurodress, που αντέχει μόνο στο φως προβολέων 3000 watt.

Περισσότερα για την 'επιχείρηση φούστα-μπλούζα' σε άλλο post.

5 Comments:

At Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006 6:07:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Παρ'όλα αυτά η καταστροφή επήλθε, τουρκικά αεροσκάφη επιχείρησαν να απαγάγουν αυτο το ζωντανό έργο τέχνης.....δεν τα κατάφεραν όμως, τους προλάβαμε στην γωνία Καρπάθου - Ρόδου. Ευτυχώς δεν είχαμε απόλειες....μόνο έναν πιλότο χάσαμε ....like always....

 
At Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006 8:13:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Ευχαριστώ για το σεφτέ!!!

My first ever(ything) comment!!!

Η αλήθεια είναι ότι τους παραπλανήσαμε. Νόμιζαν ότι το είχαμε κρυμμένο σε υποθαλάσσιο χώρο, που φυσικά είναι εξωπραγματικό, διότι δεν έχουμε στην Ελλάδα υποβρύχιους επιμελητές μουσείων (εκτός όταν πλημμυρίζει η Πινακοθήκη). Άσχετοι, τι περιμένεις!

 
At Τετάρτη, Μαΐου 24, 2006 11:18:00 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

επιμένεις!!!!!

 
At Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2006 11:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At Τρίτη, Ιουλίου 18, 2006 9:11:00 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home