museologist: Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2006

Είσοδος Ελεύθερη



Συνήθως δεν είμαι προληπτικός, αλλά σήμερα που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το μπλογκ ξημερώνει η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Λέτε να είναι σημαδιακό;...Τι να σημαίνει; Να σημαίνει άραγε ότι θα γράφω στο μπλογκ μια φορά το χρόνο στην ονομαστική εορτή των μουσείων; Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Τι να την κάνω την ημέρα μουσείων, που βγαίνουν όλοι και τα ψεκάζουν με εκδηλώσεις, ομιλίες, εκθέσεις και άλλα τέτοια αποσμητικά, όταν όλο το χρόνο τα ελληνικά μουσεία μυρίζουν κλεισούρα και μπαγιατίλα; Δεν φεύγει η μυρωδιά της εγκατάλειψης και της κοντό(μονο)φθαλμης πολιτικής που να περάσει από πάνω ψεκαστικό αεροπάνο με Glade 'after the rain'.

Τέλος πάντων, να μην αρχίσω την γκρίνια από το πρώτο post, δείτε ΕΔΩ την International Museum Day του ICOM...Αν δεν ξέρετε τι είναι το ICOM, είστε σε λάθος blog, οπότε πάτε στον Πιτσιρίκο, τουλάχιστον να γελάσετε λίγο. Αλλά για να μην κατηγορηθώ για social exclusion (μάθαμε τώρα), δείτε ΕΔΩ για το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (το ICOM ντε!), τώρα που ανέβασε και καινούριο website. Θα έβαζα και το λινκ για το ελληνικό τμήμα του ICOM, αλλά επειδή σέβομαι την αισθητική σας και τον εαυτό μου το παραλείπω. Αν πάλι έχετε τάσεις μαζοχιστικής αντιαισθητικής, θα βρείτε το λινκ του στο ICOM...Αλλά μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα.

Αυτά για αρχή. Τα ξαναλέμε, μετά τους αυριανούς εορτασμούς, κανονιοβολισμούς, καταθέσεις στεφανιών κτλ.