museologist: Μουσειακή Πολιτική a.k.a. "κάνει το λευκό λευκότερο"

Κυριακή, Ιουλίου 20, 2008

Μουσειακή Πολιτική a.k.a. "κάνει το λευκό λευκότερο"



Καθώς εδώ και μέρες το culture.gr είναι σε διακοπές, βρήκα την ευκαιρία να χαζέψω στο yppo.gr και βρήκα το ακόλουθο άρθρο νόμου, το οποίο πρέπει να γνωρίζετε όσοι κατοικείτε στην Αθήνα:

Αστυνομική Διάταξις αρ. 5/1937
"Μέτρα τάξεως και ευκοσμίας"
(ΦΕΚ 123/Β'/5.7.1937) - Άρθρο 4

Απαγόρευσις απλώματος ασπρορρούχων.
Απαγορεύομεν το άπλωμα ασπρορρούχων επί των δένδρων και συρμάτων των οδών και πλατειών, επί των απεριφράκτων οικοπέδων ή γηπέδων, και επί των προς το μέρος των οδών εξωστών και παραθύρων των οικιών των κειμένων εντός της ζώνης της σχηματιζομένης εκ των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Κυψέλης, Αγ. Μελετίου, Κωσταντινουπόλεως, Ιεράς οδού, Δημοφώντος, Φλυέων, Αποστόλου Παύλου, Μασαραλιώτου, Πετμεζά, ρεύματα Ιλυσσού, Λαμψάκου, Κηφισσίας, και Αλεξάνδρας. Επαφίεται ημίν το δικαίωμα όπως δι' αποφάσεων ημών επεκτείνομεν το μέτρον της απαγορεύσεως και επί των εκτός της ανωτέρω ζώνης οδών και πλατειών της δικαιοδοσίας ημών. Ωσαύτως απαγορεύομεν το άπλωμα ασπρορρούχων εις άπαντας τους αρχαιολογικούς τόπους της δικαιοδοσίας ημών, ώς και επί των κιγκλιδωμάτων ή περιφραγμάτων αυτών.
Άραγε τα χρωματιστά επιτρέπονται...;
.
***
Δείτε και ένα παλιότερο ποστ περί Μουσειακής Πολιτικής

1 Comments:

At Σάββατο, Αυγούστου 23, 2008 5:48:00 π.μ., Blogger Heliotypon said...

Εκπληκτικό μνημείο άλλων εποχών. Ξέχασες και το δέσιμο ζώων που γράφει παράκάτω. Σήμερα τι να πούν; "Απαγορεύεται η πρόσδεσις SUV"; Πάντως για να μην αναφέρει τα χρωματιστά φαίνεται ότι επιτρέπονταν. Χαρά οι αθίγγανοι!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home