museologist: Πατείς με, πατώ σε

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007

Πατείς με, πατώ σε





Μην τα ξαναλέμε. Η συνήθης έξοδος για δοκιμή (ή δοκιμασία) και αγορά παπουτσιών. Πιστεύω ότι έτσι όπως πάμε σύντομα θα έχουμε παπούτσια για κάθε μέρα του χρόνου. Τα δικά μου μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Τα δικά της στα δάχτυλα δύο σαρανταποδαρουσών. Μην με ρωτάτε, ο ακριβής αριθμός πατουμένων που φιλοξενεί το σπίτι μας είναι μυστήριο ή top secret, και αυτό αβέβαιο είναι. Βέβαια καθόλου δεν με απασχολεί το όλο θέμα, γιατί σκέφτομαι να ανοίξω μουσείο παπουτσιών με εισιτήριο και πωλητήριο κορδονιών. Να βάλω τρελές μουσειολογικές θεωρίες σε πράξη.

...Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, πρέπει να φροντίσουμε για την αποθήκευση των παπουτσιών...και εδώ είμαι ανοιχτός σε προτάσεις γιατί έχω σηκώσει τα χέρια (και τα πόδια) ψηλά...Σε λίγο θα βρίσκω ψηλοτάκουνα στο ψυγείο και πέδιλα στο φούρνο. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι τίγκα. Οι ντουλάπες τίγκα. Τα ντουλάπια τίγκα. Πρότεινα μεταλλική ντουλάπα στο μπαλκόνι...ε, λίγο ακόμα και θα σας έγραφα τώρα από τον πάτο του καναλιού, στο οποίο βλέπει το μπαλκόνι. Χώρος για νέα έπιπλα περιορισμένος. Αυτές οι παπουτσοθήκες που πουλάνε (με τα παπούτσια να αποθηκεύονται όρθια) είναι της πλάκας. Αυτές δεν παίρνουν ούτε 12 ζευγάρια (και όχι μπότες φυσικά), θέλουμε 10 τέτοιες να μας φέρουμε βόλτα...

Ιδέες;

7 Comments:

At Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007 5:50:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

χαχαχαχαχα! Πολύ καλό!

α) Καταναλώστε το περίσσευμα το συντομότερο δυνατό. Η ελληνική παράδοση έχει τη λύση. Δείτε πως μπορείτε να το πετύχετε στο πολύ χρήσιμο link (http://www.gma-nitsa.gr/cgi-bin/rec.pl?recp=503).

β) Αν βέβαια εμμένεις στην απόφαση να κρατήσεις... το υλικό προς έκθεση σε θεματικό μουσείο (μεταξύ μας, το βρίσκω εξαιρετική ιδέα!!), τότε τα antikeimena προτείνουν μια εναλλακτική λύση εικαστικού χαρακτήρα. Τη μετατροπή της οροφής σε προθήκη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη ζωγραφική παράσταση πλακών πεζοδρομίου, τα ταβάνια μπορούν να φιλοξενήσουν πλήθος παπουτσιών. Η στάση καθώς και οι σχέσεις μεταξύ τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ιστοριών, γεγονός που σε συνδυασμό με τις απέλπιδες προσπάθειες άλματος προς απόσπαση του πολυπόθητου ζευγαριού θα προσδίδει το χαρακτήρα της βιωματικής εμπειρίας (στην οικοδέσποινα και τις επισκέπτριες). Παλαιότερα μοντέλα που δεν έχουν πλέον ζήτηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μόνιμη βάση ως πηγές κρυφού φωτισμού. Μην ξεχάσετε τις πατημασιές για την αληθοφάνεια του εγχειρήματος που θα "απογειώσει" τη μουσειολογική μελέτη οδηγώντας με σταθερά βήματα στην κορυφή.

 
At Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007 5:54:00 π.μ., Blogger antikeimena said...

μειονέκτημα: "Αγάπη μου, μου κατεβάζεις λίγο τα παπούτσια;"

προτεινόμενη απάντηση: "όσα δε φτάνει η αλεπού, πηδάει και τα πιάνει"

 
At Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007 12:04:00 μ.μ., Blogger almaro said...

Βρίσκω την κυρία υγιέστατη κι εσάς υπερβολικούς.
Βεβαίως, σε βρίσκω προωθημένο αγαπητέ museologist, γιατί είσαι από τους λίγους μουσειολόγους που συζούν με τον συλλέκτη-συλλέκτρια του οποίου τη συλλογή θα επιμεληθούν. Μπράβο, νομίζω ότι πάς καλά!
Η διαδικασία δωρεάς της συλλογής της φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσει τη δέουσα πορεία (σύμφωνα με τους κανόνες και νόμους του τόπου ίδρυσης του μουσείου). Επίσης η κυρία πρέπει να ζητήσει να πάρει το μουσείο το όνομα της κλπ.κλπ.
Από κει και πέρα, νομίζω, ότι θα εξασκήσεις την τέχνη σου (Cultures of collecting etc) για να υμνήσεις τον ρόλο του πατούμενου στην ζωή μιάς γυναίκας, κι ενός άντρα (όπως έκανες μ' αυτό το post).
Όσο για τις προθήκες στο ταβάνι, αγαπητέ antikeimena, το βρίσκω έξυπνο. Θυμίζει λίγο φάση 'καθρέφτη στο ταβάνι' κλπ, κλπ. Μόνο που εξαιρεί από το κοινό ηλικίες που δεν μπορούν πια να ξαπλώσουν εύκολα στο πάτωμα και δεν θέλουν να θυμούνται στάσεις που ανάγουν σε δραστηριότητες εκτός της μουσειακής.

Καλό, πάντως πολύ καλό! Dear museologist, πες στην κυρία να επικοινωνήσει μαζί μου. Νομίζω ότι μοιραζόμαστε το χόμπι.

 
At Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007 6:07:00 μ.μ., Blogger museologist said...

χαχαχαχαχαχα, Antikeimena, είπα και εγώ, τι λέει, να φάμε τα παπούτσια!!!

Οροφή-προθήκη?! Δηλαδή να βάλουμε τα παπούτσια στο κεφάλι μας! Τότε είναι που πραγματικά θα μας κάτσουν στο σβέρκο...

Η απάντηση στην ερώτηση είναι διφορούμενη; Γιατί αν ναι, τότε...2 ζευγάρια την ημέρα επί δύο ανεβοκατεβάσματα...και δεν υπολόγισα και τις παντόφλες...Εσύ θα με καταστρέψεις!

 
At Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2007 6:11:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Almaro, αν έχετε το ίδιο χόμπυ (υποθέτω σύγχρονος ευφημισμός για obsession ή fetish?), αποκλείεται να σας βάλω σε επαφή. Οι κακιές παρέες διαφθείρουν!

 
At Σάββατο, Μαρτίου 24, 2007 11:24:00 μ.μ., Blogger Neraida said...

Θέλω κι εγώ να πάω για shopping με τα κορίτσια!!! Μόνο που έπειτα εσύ θα χρειαστείς therapy γιατί εμείς είμαστε υγιέστατες και φυσιολογικότατες! χαχα! Λοιπόν, μου έβαλες ιδέες με το κείμενό σου και μέτρησα τα παπούτσια που έχω στο εδώ φοιτητικό δωμάτιό μου των 15 τετραγωνικών! Τα χειμερινά μου πατούμενα είναι 25+ ζευγάρια περίπου!!! Εννοείται ότι έχω και τσαντούλες σετ τουλάχιστον άλλες τόσες! Εννοείται, επίσης, ότι πρόκειται για αυτά που φοράω εδώ και όχι στο Ελλάντα! Τέλειο κειμενάκι και σχόλια από τους αγαπητούς φίλους!

 
At Κυριακή, Μαρτίου 25, 2007 2:31:00 π.μ., Blogger museologist said...

Νεράιδα, όταν τα εκαοστήσεις θα σου στείλω κάρτα μέλους του μουσείου να μπαίνεις τζάμπα... :-)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home