museologist: Περί υποδημάτων (ναι, ξανά)

Σάββατο, Μαΐου 05, 2007

Περί υποδημάτων (ναι, ξανά)







Πήγα για ένα τζινάκι και γύρισα με παπούτσια....(και τζιν)...Περνούσαμε έξω από το Clarks και λέει η σύντροφος, "δεν μπαίνουμε να δεις (!) κανένα ζευγάρι παπούτσια;" Παρόλο που ήξερα ότι το όταν πρόκειται για παπούτσια, το δεύτερο ενικό πρόσωπο της Α. είναι ταυτόσημο με το πρώτο πληθυντικό ("δούμε") για να μην πω με το πρώτο ενικό ("δω"), μουρμούρισα καταφατικά βασικά για να της κάνω το χατίρι.

Όταν πρόκειται για παπούτσια, είμαι κομμάτι δύσκολος πρέπει να ομολογήσω. Δεν ξέρω τι θέλω, μέχρι που να το δω, δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε. Κάνω μια γρήγορη βόλτα στα ράφια και αν το μάτι μου πάρει κάτι που να μου αρέσει, σταματώ να το περιεργαστώ, να δω την τιμή κλπ...συνήθως μέχρι να έρθει η Α. και να τα απορρίψει...Η Α. είναι το αντίθετο, ξέρει από πριν τι ψάχνει, για να μην πω ότι το έχει ήδη σταμπάρει από καιρό. Έτσι η πρότασή της να μπούμε στο κατάστημα υποδήλωνε ότι υπάρχει υποψήφιο ζευγάρι για τη συλλογή της...

Είδα τα παραπάνω (που δεν είναι καφέ όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αλλά πολύ ανοιχτό πράσινο/λαδί, θα σας γελάσω) και μου άρεσαν, όχι τόσο για την εμφάνιση που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά επειδή ήταν πανάλαφρα και φαίνονται πολύ άνετα. Κάνω έτσι να ζητήσω νούμερο και στα δύο δευερόλεπτα που μεσολαβούν η Α. έχει ήδη πλαγιομετοκοπήσει μια προθήκη απέναντι και θαυμάζει κάτι πέδιλα με σχεδιάκια και κορδονάκια. Περιττό να σας πω ότι ο υπάλληλος έφερε δύο ζευγάρια παπούτσια για δοκιμή, το παραπάνω για μένα και τα πέδιλα για την Α. Και ενώ εμένα μου πήρε λίγο για να αποφασίσω, τα φόρεσα, τα πάτησα, τα είδα στον καθρέφτη, τα περπάτησα, μετά από 5 δεύτερα η Α. τα είχε ήδη δώσει για πακετάρισμα.

Στο ταμείο ο υπάλληλος μου πούλησε και μια κρέμα που δεν κατάλαβα καλά τι κάνει, αλλά σκέφτηκα μπορεί να χρειαστεί. Επιχείρησε να το κάνει και με την Α. αλλά είδε το ψαγμένο βλέμμα της που έλεγε "δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω αυτή την ψευτοκρέμα" και ούτε καν τέλειωσε τη φράση του...

Πίσω στο σπίτι και καθώς η Α τοποθετεί με ευλάβεια τα νέα της πατούμενα στην παπουτσοντουλάπα, μου λέει..."πρέπει λίγο να δούμε πού θα χωρέσουμε τα παπούτσια σου"!!! Ντόινγκ!

5 Comments:

At Τρίτη, Μαΐου 08, 2007 1:33:00 μ.μ., Blogger αερικο said...

Αντε με γεια το πατουμενο και καλες βολτες να κανετε! :-)

 
At Τρίτη, Μαΐου 08, 2007 5:52:00 μ.μ., Blogger museologist said...

Ευχαριστώ Αερικό!

 
At Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007 4:13:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

Σκέφτομαι πως σε περίπτωση αφανισμού του ανθρώπινου γένους, τα κείμενά σου θα αποτελούν σημείο αναφοράς της γυναικείας φύσης για τους μελλοντικούς μελετητές!

Α, ναι. Και καλοφόρετο το... πετούμενο (τα Clarks είναι όντως ελαφριά και άνετα απ' ότι θυμάμαι).

 
At Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007 4:41:00 μ.μ., Blogger museologist said...

...οι οποίοι θα είναι εξωγήινοι, δεν θα έχουν πόδια, δεν θα ξέρουν τι είναι παπούτσια και αφού βρούνε την παπουτσοθήκη και τη συγκρίνουν με τα ντουλάπια με την ξηρά τροφή θα αποφανθούν ότι τα υποδήματα είναι σημαντική τροφή...και θα έχουν και δίκιο!

 
At Πέμπτη, Μαΐου 10, 2007 9:43:00 μ.μ., Blogger antikeimena said...

lololololol :)

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home