museologist: Ιανουαρίου 2008

Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2008

I am a man of constant sorrow

O Brother, Where Art Thou, και 'Man of constant sorrow'. Τέλεια ταινία και φοβερό τραγούδι. Απολαύστε μια γεύση και από τα δύο.


Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2008

Ολυμπία και πάλι

Λοιπόν αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Αγωνιούν όλοι, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δημοσιογράφοι, και δεν ξέρω ποιος άλλος, μήπως και δεν αποκατασταθεί ο χώρος στην Ολυμπία μέχρι την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και διασυρθεί έτσι η χώρα. Δηλαδή, τώρα θα διασυρθεί η χώρα; Όταν καιγόταν ο Κρόνιος λόφος και οι φλόγες έγλειφαν το μουσείο και η χώρα ήταν πρωτοσέλιδο, αυτό δηλαδή πώς λέγεται; Αρνητική διαφήμιση;

Η επικεφαλίδα των ειδήσεων του ΣΚΑΙ ήταν "Είναι ακόμη στάχτες". Ειλικρινά δεν μπορώ να συλλάβω το σκεπτικό. Περιμένει κανείς ότι ο χώρος θα αναδασωθεί σε 6 μήνες; Τι, μήπως θα φέρουν φοίνικες και θα τους μπήξουν στο λόφο; Ή μήπως περιμένουν να ρίξει ο Δίας κεραυνό και να γίνει το θαύμα της αναδάσωσης; Και όλα αυτά ώστε το τηλεοπτικό πλάνο της αφής της φλόγας να δείχνει αναδασωμένο πράσινο.

Από ό,τι φαίνεται, όντως υπάρχουν καθυστερήσεις. Μα, πότε δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα δημόσιων έργων; (το οποίο απλά σημαίνει ότι το πλάνο δεν ήταν ρεαλιστικό). Κατά τη γνώμη μου, το σημαντικό στην υπόθεση αυτή δεν είναι να γίνει ένα facelifting της Ολυμπίας για μισή ώρα τηλεοπτικού αέρα, αλλά να ακολουθηθεί ένα προσεκτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα αποκατάστασης του χώρου. Και ας είναι ο χώρος γκρι και μαύρος το Μάρτιο, οπότε θα γίνει η αφή. Όποιος είναι καλοπροοαίρετος καταλαβαίνει ότι αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο.

Νομίζω, πάλι σε πασαλείμματα και ανούσιους, παραπλανητικούς και επικίνδυνα εφησυχαστικούς καγχασμούς αυτοΐκανοποίησης και άρνησης της πραγματικότητας θα καταλήξουμε (του τύπου, "είμαστε ήρωες, καταφέραμε και αναπλάσαμε το χώρο σε 6 μήνες")...

Παρασκευή, Ιανουαρίου 18, 2008

Ερώτηση


Φωτογραφική μηχανή, γύρω στα 200 ευρώ. Ποια θα αγοράζατε;

Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2008

Καλή Χρονιά...

...σε όλους τους μουσειοπαθείς.

Σας αφιερώνω δύο αποσπάσματα από το αγαπημένο μου κείμενο να σας συντροφεύει στις κρύες νύχτες του χειμώνα...